Zijn diesels lastig te verkopen, of valt dit wel mee?


Als je nog in een oude dieselauto rijdt, kan de angst je wel eens bekruipen hoe je jouw auto in de toekomst kwijt moet geraken. Diesels zijn vanwege de grote klemtoon op energievriendelijke auto’s en duurzaamheid nu niet bepaald in trek bij de gemiddelde autorijder. Vooral omdat in steeds meer Europese steden dieselauto’s verboden worden vanwege de hoge schadelijke uitstoot van deze autosoort. Een auto die op diesel rijdt is dan ook lastig te verkopen, zo denken veel mensen. Toch zijn er mogelijkheden genoeg om jouw dieselauto door te verkopen voor een mooie prijs. Je moet alleen weten waar je terechtkunt om een leuke prijs op te strijken voor jouw dieselauto. De beste tips en adviezen om jouw auto op diesel aan de man (of vrouw) te brengen, hebben we in dit blogartikel voor je op een rijtje gezet. Alvast veel verkoopplezier toegewenst!

Zijn diesels lastig te verkopen, of valt dit wel mee
© Pixabay.com

Richt je op de echte autofans en liefhebbers van oldtimers
Op de automarkt beginnen auto’s die op diesel rijden al flink antiek te worden. Dieselauto’s vormen steeds meer de uitzondering die de regel op brandstofgebruik bevestigt. Anders gezegd: auto’s op diesel worden zeldzamer en daarmee voor de echte autoliefhebbers steeds vaker een collector’s item. En dat betekent dat je voor een oude dieselauto best nog wat geld kunt opstrijken. Je moet alleen zorgen dat je auto aan de juiste persoon dus een echte liefhebber die van oldtimers houdt doorverkoopt, Kies je voor verkoop van jouw auto via een garage of regulier autobedrijf, dan weet je zeker dat je de laagste prijs krijgt. Probeer dus actief in contact te komen met liefhebbers van automodellen die niet langer in productie zijn. Dit kan bijvoorbeeld via adverteren in een specialistisch tijdschrift als Autoweek of via een goede oldtimer fanclub voor auto’s. Een overzicht van de honderden oldtimerfanclubs in Nederland kan je op weg helpen!

Diesel verkopen
© Pixabay.com

Online platforms waar je terecht kunt voor een taxatie
Een tweede goede tip is rond te neuzen op online forums voor de aan- en -verkoop van auto’s. Er zijn diverse platforms die tweedehands auto’s opkopen en daarbij ook auto’s die op diesel rijden aankopen. Een voorbeeld is de website Wijkopenauto’s.nl, waar je jou dieselauto gratis kunt laten taxeren. Op Kentekencheck.nu kun je ook stressvrij en eenvoudig een bod ontvangen op jouw dieselauto. Er zijn nog veel meer online aanbieders te vinden die je via Google kunt vinden. Afsluitend noemen we nog een aanbieder waar je je oude diesel kwijt kunt voor een leuke prijs: Autobedrijf Hoog Stoevenbeld in Deventer. Dit is een van de vele garages in Nederland die oude diesels voor een mooie prijs opkopen om deze wagens door te verkopen naar landen in Afrika. Maar, zoals gezegd, probeer eerst jouw auto aan een echte liefhebber te verkopen, want dan heb je echt de meeste kans op een leuk verkoopbedrag. Echte autofanaten zijn namelijk bereid om mooie bedragen neer te leggen voor hun favoriete merk en model dieselauto. Om deze reden zijn grote online aanbiedingssites als Marktplaats en Speurders slimme zetten, omdat autoliefhebbers veel op deze grote online markten zoeken naar hun favoriete automodel.

Laat je niet uit het veld slaan
Lukt het niet direct om jouw dieselwagen te verkopen? Laat je dan niet uit het veld slaan. Er komt echt wel een koer voorbij en zo niet…? Dan wordt jouw auto met het klimmen van de jaren een echte oldtimer en dus steeds meer waard voor de echte verzamelaars!

0 reacties op “Zijn diesels lastig te verkopen, of valt dit wel mee?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.