Waarom uw remlichten het niet doen, maar de achterlichten wel


De remlichten en achterlichten zijn vaak dezelfde gloeilamp, maar ze werken juist net wat anders. Achterlichten zijn verplicht wanneer je ‘s avonds de weg op gaat. Deze lichten moeten aan staan, zodat andere chauffeurs u van achteren kunnen zien aankomen en zodat ze op een veilige afstand van u kunnen remmen wanneer u stopt. ‘S Nachts rijden zonder remlichten of achterlichten is erg gevaarlijk. Een groot probleem is dat u zelf niet kunt zien of deze lichten nog werken als u rijdt. Daarom is het van belang dat zowel uw achterlichten als de remlichten werken. Hoe komt het dat één van deze twee het soms niet doet?

Waarom uw remlichten het niet doen, maar de achterlichten wel
© Pixabay.com

Redenen waarom uw remlichten het niet doen

De achterlichten van uw auto doen het prima, maar wanneer u op de rem gaat staan, gaan de remlichten niet meer aan. Dit is een raar omdat in de verbindingen voor beide lichten van dezelfde lichtbron komen. Het ene licht kan meer schijnen dan het andere of de achterlichten schakelen volledig uit wanneer u op de rem staat.
Wat uw probleem ook is, er is altijd een reden voor en er is natuurlijk ook een oplossing. Dit zijn enkele redenen waarom lichten kunnen falen:

1. Slechte gloeilampen
Nieuwe auto’s gebruiken nogal vaak LED-verlichting als achterlichten. Maar als je een oudere auto hebt, zouden het de gloeilampen kunnen zijn/
Een kapotte lamp is de meest voorkomende reden achter een kapot remlicht. Als de lamp in het remlicht defect is, doet deze niet meer wanneer u de remmen intrapt. Hierdoor werkt uw achterlicht, maar wanneer je remt, doen uw remlichten niet. U kunt dit probleem controleren en oplossen door de cover van de achterlichten te verwijderen.

Maak het deksel gewoon open met een set schroevendraaiers en haal de lamp eruit door erop te drukken controleer hierna of deze is uitgeblazen. Als de lamp zwart is geworden of de gloeidraad binnenin het lampje is gebroken, kunt u een vervangende lamp met dezelfde specificaties aanschaffen en deze op dezelfde wijze installeren als de oudere lamp.
Soms wordt dezelfde lamp gebruikt voor het achterlicht als voor het remlicht. Wanneer dit het geval is, is er ook nog een ander probleem met de lichten aanwezig. Dat brengt ons bij de volgende reden waarom u deze problematiek zich kan voordoen.

Remlichten
© Pixabay.com

2. Slechte remlichtschakelaar
Een slechte remschakelaar is ook een veel voorkomend probleem wanneer uw rem lichten het niet doen. Er zit namelijk een kleinere schakelaar op uw rempedaal. Dit is om te weten wanneer het pedaal wordt gebruikt.
U kunt de remlichtschakelaar zelf testen met een meter om ervoor te zorgen dat alle pennen verbinding krijgen. Deze zou 0 ohm moeten aantonen wanneer u de schakelaar indrukt of loslaat.

3. Slechte bedrading
In zeldzame gevallen kan er een gebroken draad zijn naar de verlichting toe. Dit kan een hele opgave zijn om te vinden. De bedrading gaan namelijk van de voorzijde van de auto, helemaal naar de achterkant voor de remlichten. Een slimme manier is om de spanning bij de achterlichten zelf te meten, is wanneer u het rempedaal ingedrukt houd en hetzelfde doet met de rempedaalschakelaar. Wanneer u geen spanning voelt op een van de draden van en naar de remlichtschakelaar, is er duidelijk iets mis met de stroomvoorziening van de lichten, ofwel een kapotte draad of zekering.

2 reacties op “Waarom uw remlichten het niet doen, maar de achterlichten wel

Erik

wist ik al

Svar
Mimi

Remlicht werk maar achter licht niet wat kan het probleem zijn??

Svar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.