Zelf leuke dingen maken voor weinig geld


Je huis opvrolijken met accessoires en handige spullen hoeft helemaal niet moeilijk en duur te zijn. Probeer zelf wat nuttige spulletjes te maken en laat jouw creativiteit de vrije loop! Steek je graag je handen uit de mouwen en kijk je steeds naar die ene tafel of die lege plank en kan de keuken wel wat aankleding gebruiken? Met een paar leuke Do It Yourself projecten hoef je dus geen nieuwe spullen te kopen en veel geld kwijt te zijn! Er zijn genoeg ideeën om leuke en nuttige dingen zelf te maken. Dit kan variëren van producten voor thuis, de slaapkamer, de badkamer, de keuken, de make-up kamer, de tuin of gewoon iets wat je gemakkelijk zelf kan maken en voor van alles kan gebruiken.

Zelf leuke dingen maken voor weinig geld
© Pixabay.com

Theedoeken maken

Theedoeken kunnen bijna niet ontbreken in huis en zijn bijna overal wel te koop. Maar theedoeken kunnen ook verschillen in prijzen en voor een decoratieve theedoek, ben je vaak wat meer kwijt, dan voor een simpele theedoek. Om je eigen, unieke theedoeken te creëren, heb je maar weinig materialen nodig. Laat je creativiteit los en ontdek welke patronen, symbolen of andere kunstwerken jij zelf wil gebruiken op een theedoek, of op meerdere theedoeken. Het enige wat je nodig hebt zijn theedoeken, textielverf, kwasten en een schaaltje. Giet wat textielverf in een schaaltje en voeg daar zelf een beetje water aan toe. Doop daarna de kwast in de textielverf en spetter over de theedoek heen, net zolang totdat je een creatie hebt gemaakt, waar je zelf blij mee bent. Wanneer je tevreden bent met het eindresultaat, laat je de theedoek(en) drogen en ze zijn klaar voor gebruik! Door het gebruiken van textielverf, blijft het ontwerp op de theedoeken zitten, zonder dat het eraf gaat in de was. Wat is er leuker dan geld besparen én je eigen theedoeken creëren?

Een kapstok voor de theedoeken

En wat maakt de zelf gemaakte theedoeken meer af, dan zelf gemaakte en originele kapstokken? Om de theedoeken in de keuken op te kunnen hangen, heb je alleen wat blanke hout, schuurpapier, bevestigingsmaterialen en schroeven, wat verf en een schroevendraaier nodig. De kapstok kan ook gebruikt worden om accessoires, zoals riemen, sjaals of hoeden op te hangen. Koop bij de bouwmarkt een stuk hout en kies ervoor om deze te laten zagen of zelf te zagen. Om een kapstok zelf te maken, is de afmeting 12 x 60 centimeter een mooie lengte. Om een eigen draai aan de Do It Yourself kapstok te geven, is het leuker om een houtsoort te kiezen, die je zelf erg mooi vind, en probeer het thuis zelf te zagen. Schuur daarna het plankje glad en verf het dan in een kleur naar keuze. Het liefst een verfsoort die goed dekt en snel droogt. Meet daarna de plank op, bereken waar de gordijnringen bevestigt moeten worden en bevestig de gordijnringen met een koperen pijpzadel op de plank. Hierna is de kapstok klaar om opgehangen te worden!

Handige organizers voor in huis
© Pixabay.com

Handige organizers voor in huis

Iedereen is er wel bekend mee: teveel spullen en te weinig opbergruimte. Extra opbergruimte in huis is daarom nooit weg en met de Do It Yourself recycle tips, blaas je oude weckpotten, kleine potjes en glazen flessen een tweede leven in. Bij verschillende winkels kun je diverse potten en potjes kopen, maar je kan ook oude flessen, babyvoeding potjes, groentepotten of andere potjes bewaren, of vragen aan vrienden en familie.

Een pindakaaspot

Pindakaas, wie is daar nou niet mee opgegroeid? Tegenwoordig hangen ze zelfs in de schuur! Pindakaas is niet alleen erg lekker, maar zijn ook erg handig om als voorraadpotten te gebruiken, voor bijvoorbeeld spijkers en schroeven. Schroef het deksel tegen een plank aan, vul de pot en draai deze dan weer dicht. Het kost je alleen een pot pindakaas!

Glazen flessen

Glazen flessen zijn erg handig voor het vullen van water of versgeperste sapjes, maar kunnen ook erg handig zijn om te gebruiken als opbergflessen voor linzen, bonen, pasta, havermout, en alle andere gedroogde eetwaren. Het enige wat je hier zelf voor hoeft te doen is de flessen reinigen, te vullen, eventueel te verven en weer op de plank te zetten. De flessen zijn niet alleen handig, maar ook nog eens hygiënisch, schoon en luchtdicht af te sluiten.

0 reacties op “Zelf leuke dingen maken voor weinig geld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.