8 Leuke hobby’s die niet veel kosten


Een hobby is een fijne manier om de tijd door te brengen en aan zelfontwikkeling te doen. Vaak wordt er gedacht dat een hobby veel geld kost, maar dat hoeft niet waar te zijn. We zetten graag een paar hobby’s die budgetvriendelijk zijn op een rijtje.

8-Leuke-hobby’s-die-niet-veel-kosten
© Pixabay.com

Lezen
Lezen is een aangename manier om even van de wereld te verdwijnen. Met je hoofd in een roman lijkt de rest van de wereld even niet meer van belang. Als je het toelaat, kan je de meest fantastische verhalen beleven in je zetel. En als je je boeken in de bibliotheek gaat lenen, hoeft het je amper iets te kosten.

Schrijven
Met pen en papier kan je zelf de mooiste verhalen of gedichten verzinnen. Het is een leuke manier om in je hoofd te kruipen en iets nieuws te creëren. Schrijven bestaat in vele vormen, van poëzie, over romans, tot artikels en een blog. Voor ieder wat wils, dus.

Tekenen
Ben je niet goed met woorden maar wil je toch je creativiteit op een of andere manier uiten? Dan is tekenen misschien een goede hobby voor jou. Met een potlood, een penseel of zelfs wat houtskool kan je je energie en emoties vertalen in een beeld. En als je echt goed wordt, hoef je misschien geen kerstcadeaus meer te kopen maar maak je ze zelf.

Lopen
Met een goed paar sportschoenen aan je voeten ben je klaar voor een rondje hardlopen of joggen. De sport werkt niet alleen ontspannend maar is ook gezond. Het is de perfecte manier om je geest leeg te maken en wat kilootjes te verliezen.

Wandelen
Als lopen je niet ligt, kan je nog altijd gaan wandelen. Het grote voordeel is dat je overal kan wandelen en dat er in België veel wandelroutes zijn te vinden. De combinatie van beweging in de natuur en frisse lucht zorgen voor de nodige ontspanning.

Wandelen hobby
© Pixabay.com

Zelfstudie
Een nieuwe taal leren of zelfs een heel nieuw vak? Het is leuk om jezelf uit te dagen en jezelf proberen te ontwikkelen door nieuwe dingen te leren. Online vind je behoorlijk wat mogelijkheden om aan zelfstudie te doen, zoals podcast, online cursussen en taalprogramma’s. Als je een nieuwe taal wil leren, helpt het ook om via YouTube video’s in die taal te bekijken. Zo spreek jij in een oogwenk vloeiend Russisch of Spaans.

Koken
Koken is niet alleen een nuttige vaardigheid – er moet immers dagelijks een warme maaltijd op tafel verschijnen – het is ook een leuke hobby. Zodra je de basistechnieken onder knie hebt, kan je deze gebruiken om nieuwe, spannende gerechten te maken. Kookboeken heb je zelfs niet meer nodig, het ganse internet staat vol gerechten uit alle uithoeken van de wereld.

Scrapbooken
Wat doe jij met de foto’s van afgelopen vakantie? De kans is groot dat je de foto’s zelfs nog nooit bekeken hebt en dat ze ergens op een harde schijf staan of online zijn opgeslagen. Door er een scrapbook van te maken, krijg je een blijvende herinnering. Je kan zowel online als offline een scrapbook samenstellen. Online zijn er verschillende programma’s beschikbaar die je hierbij helpen. Heb je toch liever een echt boek in je handen? Dan kan je een goedkoop schrift en enkele stiften gebruiken.

0 reacties op “8 Leuke hobby’s die niet veel kosten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.