Treinreizen in Europa, praktisch en prachtig


Reizen, we doen het allemaal en het liefst zo ver en lang mogelijk. Maar misschien wil je minder vliegen, heb je geen tijd om 4 weken door Australië te backpacken en heb je ook geen zin om lange stukken te rijden. Wist je dat veel van de mooiste treinroutes van de wereld zich in Europa bevinden? Daarnaast is het gewoon erg makkelijk doordat de meeste landen en steden zijn goed bereikbaar met de trein.

Treinreizen in Europa, praktisch en prachtig
© Pixabay.com

Stedentrips met de trein
Europa heeft veel mooie en interessante steden die goed bereikbaar zijn met de trein. Binnen een paar uur of een dag ben je al in Antwerpen, Brussel, Parijs, Londen, Frankfurt of Berlijn. De meeste steden hebben een directe verbinding met Nederland en kun je dus lekker blijven zitten zonder je druk te maken over een overstap. Ook steden iets verder weg als Praag, Budapest, Krakau of Wenen zijn met de trein na een overnachting goed te bereiken.

Overnachten in de trein
Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten in de trein. Sinds dit jaar is de slaaptrein vanuit Nederland weer een onderdeel van het Europese netwerk. Vanuit Nederland kun je op deze manier, met een overstap in Brussel, Düsseldorf of Berlijn naar Wenen, Innsbruck of Zurich. Je kunt kiezen om te slapen op een stoel, een slaapbank of in je eigen cabine met sanitair.

Door heel Europa met een kaartje
Wist je dat je met 1 kaartje in 31 landen van Europa met de trein kunt reizen? De Interrail Pass geef je onbeperkt toegang tot alle nationale spoorwegen en zelfs een aantal veerdiensten. Zo kun je heel Europa bekijken zonder je druk te maken over vervoer en met je eigen planning, want je kunt op vertoon van de pas bijna overal zo in de trein stappen. Onder de 27 jaar krijg je 25% korting en 2 kinderen onder de 11 jaar mogen gratis met het gezin mee.

Treinreizen in Europa, praktisch en prachti
© Pixabay.com

Mooiste routes van Europa
Je bent nu natuurlijk wel benieuwd waar je dan de mooiste treinroutes van Europa vindt. De mooiste routes van Europa vind je onder andere in Noorwegen, Zwitserland, Slovenië en Schotland.

  • De Flåmbane treinroute in Noorwegen is met een uurtje niet de langste, maar je hebt nog nooit zoveel afwisseling gezien in een uur tijd. De steilste treinroute ter wereld brengt je langs fjorden, kliffen, prachtige bergtoppen en mooi oude bruggen.
  • De Bernina Express in Zwitserland wordt genoemd als de mooiste van het land en dat is een serieus compliment aangezien het land bijna alleen maar prachtige routes kent. Deze treinreis brengt je van Graubünden via een stelsel van tunnels, bruggen en waanzinnige uitzichten naar Tirano.
  • In Zwitserland vind je ook een van de bekendste routes ter wereld: de Glacier Express. in 8 uur tijd rijd je van Zermatt dwars door de Alpen door 91 tunnels en over 291 bruggen naar St. Moritz.
  • The Jacobite Steam Train in Schotland is een 135 km lange rondreis langs de prachtigste hoogtepunten van Schotland. Het wordt ook wel de Harry Potter Route genoemd omdat de treinroute voorkomt in de gelijknamige films als de Hogwarts Express.
  • In Slovenië rijdt nog een ouderwetse stoomtrein die je brengt van Jesenice in het noorden naar Nova Gorica bij de Italiaanse grens. Tijdens de reis passeer je prachtige bergen, de azuurblauwe rivier Soca, de langste tunnel van Slovenië en de lange spoorbrug opgetrokken uit een enkele boog: de Solkanski most.

0 reacties op “Treinreizen in Europa, praktisch en prachtig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.