Jouw geluk delen met anderen


Christopher McCandless heeft het ooit al eens gezegd, “Happiness is only real when it is shared.” Want wanneer je zo gelukkig bent dat iedereen het wel mag weten, dan is het fijn als je manieren hebt om je geluk met anderen te delen. Maar hoe doe je dat nou, jouw geluk delen met andere mensen?

Jouw geluk delen met anderen
© Pixabay.com

Lach
Lachen maakt mensen vrolijk, maar iemand zien lachen maakt mensen ook vrolijk. Glimlach naar vreemden en schaterlach met vrienden. Op deze manier deel je jouw geluk heel effectief met andere mensen. Je steekt ze namelijk aan, waardoor ze ook gaan lachen. Dit zorgt voor een langdurig geluksgevoel.

Praat
Deel je geluk met andere mensen. Je vrienden houden ervan om jouw geluksverhalen te horen, want hierdoor worden ze zelf ook gelukkiger. Kennissen en vreemden kan je inspireren met jouw geluk, want iedereen wil graag gelukkig zijn en met jouw verhaal spoor je hen aan om hun dromen te volgen. Door te praten deel je jouw geluk dus op een heel effectieve manier.

Geef
Trackteer je kind op een ijsje, je vriend op een kopje koffie of je partner op een romantisch dinner. Door te geven wordt je zelf gelukkig en wordt de ander dat ook. Vaak krijg je op onverwachte momenten iets terug, waardoor het geluksgevoel zich alleen maar vermenigvuldigd.

Deel
Voortbouwend op het geven, deel ook eens wat vaker iets met elkaar. Heb je iets wat een ander goed kan gebruiken, maar wil je het liever niet kwijt? Deel het dan met diegene. Dat maakt jullie allebei gelukkig.

Jouw geluk delen met andere
© Pixabay.com

Luister
Door te luisteren, deel je automatisch al geluk. Want hoe fijn is het als je even je verhaal kwijt kan bij een goede vriend of bij je partner? Deze momenten zijn heel waardevol, want je verbetert niet alleen jullie relatie, wat jullie automatisch allebei gelukkiger maakt, maar je creëert ook een geluksgevoel in het moment zelf. Samen een gesprek hebben waarin niks moet en alles mag, zorgt voor ultieme gelukkige gevoelens voor jullie allebei.

Beleef
Een ontzettend goede manier om geluk te delen met anderen is om samen dingen te gaan beleven. Door samen dingen te doen bouw je namelijk onmisbare herinneringen op, en wanneer je aan de leuke momenten terugdenkt, voel je je intens gelukkig. Ook wanneer je zelf erg gelukkig bent en je kent iemand die het even niet zo ziet zitten, is dit een goede manier om diegene er weer bovenop te helpen. Je haalt diegene uit zijn negatieve bui en laat hem zien dat er genoeg is om gelukkig om te zijn.

Onthoud
Ook een effectieve manier om geluk te verspreiden, is om dingen te onthouden die mensen je vertellen. Schrijf het bijvoorbeeld op als iemand je vertelt wanneer hij jarig is, en stuur hem vervolgens een kaartje of een appje op zijn verjaardag. Vraag aan je vriend hoe het gegaan is op de dag van zijn operatie, dan weet hij dat je aan hem denkt. Door attent te zijn maak je mensen gelukkiger, en dit maakt jou ook weer gelukkig. Hierdoor vermenigvuldigt geluk zich razendsnel.

Welke manieren ga jij toepassen in je dagelijks leven?

0 reacties op “Jouw geluk delen met anderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.