Dolfijne uitjes voor gezinnen met tieners


Een dagje uit met tieners: het lijkt ingewikkeld, maar is het niet. Er zijn tal van mogelijkheden om een onvergetelijke dag te beleven, met veel interactie tussen ouders en pubers. Heel veel initiatiefnemers spelen in op de eisen, interesses en voorkeuren van de hedendaagse puber. Hieronder een aantal voorbeelden om je op ideeën te brengen.

Dolfijne uitjes voor gezinnen met tieners
© Pixabay.com

Jongeren houden van muziek
Wat veel tieners bindt, is popmuziek. Ze hebben het natuurlijk de hele dag tot hun beschikking, maar vergeten soms dat ze ook hun eigen nummers kunnen schrijven, of die van hun favoriete artiesten kunnen naspelen. Bezoek een muziekworkshop, dit kan overal in het land. In een paar uurtjes ontdekken ze de geheimen van gitaar, piano, drums en die van hun eigen stem. Ze leren hoe een popsong in elkaar zit en dat het allemaal echt niet zo moeilijk is als het lijkt. Misschien besluiten je kinderen na zo’n dag dat ze ermee door willen gaan. En zelf doe je natuurlijk ook mee. Jongeren en hun ouders die elkaars muziek beluisteren: het draagt bij aan de relatie. Voor je het weet zitten ze in jouw platenkast te snuffelen.

Instagram hotspots
Pubers en hun telefoon: ze lijken wel afhankelijk van elkaar. Alles moet gedeeld, zelden wordt er nog rondgekeken in de echte wereld. Dat betekent niet dat je ze niet kunt enthousiasmeren. Ook al gaan pubers er op een andere manier mee om: ze zijn echt wel geïnteresseerd. Neem je pubers daarom mee naar een aantal Instagram hotspots in Nederland: musea, monumenten, tuinen, hippe restaurants, beroemde pleinen, bekende plekken waar films zijn geschoten: hier leren ze meer over de cultuur en geschiedenis van Nederland, en kunnen ze intussen mooie foto’s maken. Het is weer eens wat anders. En als ouder heb je zo ook een leuke, leerzame dag.

Dolfijne uitjes voor gezinnen met tiener
© Pixabay.com

Klimmuur of klimpark: gezond, hilarisch en actief zonder telefoon
Ze zijn er in heel Nederland: klimmuren en -parken. Dit levert naast de broodnodige beweging altijd hilarische middagen op. Wie durft het hoogst? Tegen schappelijke prijzen ben je de hele middag bezig met het overwinnen van hindernissen, het oversteken van lastige bruggen, het naar beneden roetsjen langs ziplines, en nog veel meer. Aan de veiligheid is uiteraard de grootste aandacht besteed. En ouders ontdekken hun innerlijke aapje weer eens! Daarna lekker een welverdiend bord frieten eten en de dag is compleet.

Een selfie met diverse celebs, of beter nog: een concert!
Een dagje Amsterdam is sowieso verplichte kost bij de opvoeding van je kinderen in Nederland. Op al te jonge leeftijd sleep je ze niet mee naar die drukke stad, maar vanaf een jaar of twaalf vinden ze het heel interessant allemaal, zo’n hippe hoofdstad. Het bekijken van de prachtige binnenstad met de bijbehorende informatie – eventueel met een gids – kun je prima combineren met een bezoekje aan Madame Tussauds, het wassenbeeldenmuseum. Hier kunnen ze onbeperkt op de foto met hun helden uit de film-, sport- en popmuziekwereld. Maar beperk je niet tot dit museum; Amsterdam biedt ook voetbalclub Ajax en een paar poptempels waar alle groten der aarde hun tourbus parkeren: Paradiso, Ziggo Dome, AFAS Live… Check online de agenda’s van hun favoriete artiesten, schaf tickets aan en begeef je zo in hun belevingswereld. Straks ben jij ook fan van Justin Bieber, het zou zomaar kunnen. Heel veel plezier in ieder geval!

0 reacties op “Dolfijne uitjes voor gezinnen met tieners

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.