3 Tips om het geluk te vinden


Hoe word jij als mens gelukkig? Een vraag waar iedereen het antwoord graag op wil weten. Maar het is helaas niet zo makkelijk. Hieronder enkele tips om gelukkig te worden.

3-Tips-om-het-geluk-te-vinden
© Pixabay.com

Tip 1: wat vind jij zelf leuk?

Veel mensen proberen blijheid te vinden door dingen te doen die andere mensen gelukkig maken. Dit is echter een grove misvatting die ervoor kan zorgen dat je juist niet gelukkiger, maar juist ongelukkiger wordt. Er is namelijk een bepaald ideaalbeeld in de maatschappij ontstaan van wat een mens gelukkig moet maken. Waarschijnlijk kun je zelf al raden waar we het over hebben. Dan hebben we het natuurlijk over de arbeidsproductiviteit en het streven naar meer, altijd maar streven naar meer. Dit is echter een luxebehoefte waar belangrijke filosofen al veel over hebben geschreven. Gelukzaligheid is niet te halen in het streven naar meer, maar blijheid is daarentegen te halen in bezinning. Het is dan ook belangrijk om met bezinning bezig te zijn. Dit betekent dat je niet moet streven naar meer, maar daarentegen juist blij moet zijn met wat je hebt. Want als je altijd naar meer streeft, in welke verband dan ook, dan zorgt dit ervoor dat je niet kunt genieten van de prestaties die je alreeds bereikt hebt. Het cliché: ‘tel je zegeningen’ is dus ook een harde waarheid die niet mag worden onderschat.

Tip 2: veel dingen uitproberen

We leven in een maatschappij waarbij je veel kansen krijgt. Hier moet je dan ook gebruik van maken om je kans op langdurig geluk te vergroten. Dit betekent dat je veel dingen moet uitproberen. Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze willen. Maar er zijn ook veel mensen die dolende zijn, zelfs op oudere leeftijd. Daarom is het verstandig om veel dingen uit te proberen. Je komt er dan vanzelf achter wat bij je past en wat juist niet bij je past. Het kost misschien wat geld en extra tijd, maar wat is er nu belangrijker dan je geluk? Dit is elke investering waard, want blijheid is het enige wat telt op deze aardbol.

Geluk
© Pixabay.com

Tip 3: streef naar langdurige gelukzaligheid en geen korte extra

Het is belangrijk om altijd naar langdurige gelukzaligheid te zoeken. Dit is dan ook het lastigste om te bereiken. Korte extase is gemakkelijk en kun je zien als een soort cheat-code. Je kunt namelijk verdovende middelen gebruiken en daardoor is de kans groot dat je je gelukkiger gaat voelen. Dit is echter niet voor de lange termijn en later kun je dan alsnog de man met de hamer tegenkomen. Die geeft je dan een goede klap op de kop, figuurlijk gesproken, waardoor je in een depressie terecht kunt komen. Je bent dan namelijk volledig afhankelijk geworden van die middelen. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit eens excessief uit je bol kunt gaan. Dat hoort immers bij het bestaan. Maar probeer de gulden middenweg te vinden. Zoeken naar langdurige geluk, maar tijdens het proces allemaal verschillende paadjes bewandelen. Op die manier kom je er wel!

One reacties op “3 Tips om het geluk te vinden

Bolle

Het geluk heeft mij gevonden 🙂

Svar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.