Een sterke fundering voor een duurzame relatie


Verliefd worden, vlinders in je buik voelen en jouw crush missen op elk moment dat je elkaar niet ziet, wie heeft het nog niet beleefd. Wanneer je dan de stap maakt naar een hechte verbinding begint het pas ernstig te worden en wordt liefde een werkwoord. Want aan een relatie moet gewerkt worden en daar gaat het vaak wel eens fout. Niets is vanzelfsprekend, zelf een liefdesrelatie niet of beter nog, vooral een liefdesrelatie niet. Wil je aan de band met je geliefde werken en weet je niet hoe? Lees dan vooral verder.

Een sterke fundering voor een duurzame relatie
© Pixabay.com

Praat met mij
Met elkaar leven is heel wat anders dan zo nu en dan elkaar zien om samen leuke dingen te doen. Je leert elkaars mindere kantjes kennen en dié kantjes aanvaarden is niet altijd evident. Er wordt wel eens gezegd, liefde is blind maar dat is het helemaal niet. Liefde is met open ogen kijken naar jouw partner en de mindere kantjes tolereren. Praten is hierbij heel belangrijk, ook en vooral over gevoelens, dat is voor elk soort relatie zo. Open en eerlijk met elkaar communiceren en jezelf bloot durven geven is één van de bouwstenen voor een goede intieme verhouding.

Vertrouwen moet je verdienen
Eén van de meest waardevolle gevoelens in de verbintenis tussen twee mensen is vertrouwen. Als dàt er niet is staat de hele verbinding wankel op de poten. Vooral wanneer je elkaar nog niet heel lang kent is dit soms een hekel punt. Hoe weet je dat je elkaar kunt vertrouwen, wat is de voorgeschiedenis van jouw kersverse partner en gebeurden er in het verleden dingen die er op wijzen dat je hem of haar niet blind mag vertrouwen. Hier aan werken kan de band tussen jullie verstevigen en jullie beiden behoeden voor onaangename verrassingen.

Duurzame relatie
© Pixabay.com

Geven en ontvangen
Vaak wordt gezegd dat een goede verstandhouding tussen twee mensen een kwestie is van geven en nemen, het maakt niet uit of het nu gaat om respect, begrip enz.. Niets is minder waar. Wanneer je neemt is het een teken dat je je iets toe-eigent wat eigenlijk niet voor jou bestemd is. Indien je ontvangt wil het zeggen dat jouw partner geeft wat hij of zij wil geven. Vandaar dat de term geven en nemen eerder contradictie is dan harmonie en het is net die harmonie die je nodig hebt voor een stevige relatie.

Elkaar optillen
In een goede verstandhouding til je elkaar op naar hoogten die je in je eentje niet zo makkelijk bereikt. Hierbij speelt respect een grote rol én het aanvaarden van elkaars dromen en passies. Een deugddoend schouderklopje, een opgestoken duim of met woorden elkaar prijzen kan een welgekomen boost zijn die zijn vruchten afwerpt in de toekomst. Het is ook verrijkend om je partner positief te stimuleren en je zult merken dat dit ook jou ten goede komt. Onthoud vooral dat vanzelfsprekendheid een dooddoener kan zijn indien je hier geen rekening mee houdt.

0 reacties op “Een sterke fundering voor een duurzame relatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.