Deze opleidingen bieden momenteel de beste toekomstperspectieven


De arbeidsmarkt is zeer dynamisch en de vraag naar bepaalde functies is dan ook constant aan verandering onderhevig. Zo kan het zijn dat men in een periode bijvoorbeeld veel bouwvakkers zoekt. Dit heeft dan als resultaat dat iedereen een opleiding tot bouwvakker gaat doen. In een paar jaar kan dat dan weer betekenen dat er juist weer te veel bouwvakkers zijn. Dat komt vaker voor. Daarom is het ook lastig om te stellen welke opleiding nu de beste toekomstperspectieven heeft, want dat kan in een paar jaar al weer anders zijn. Toch zijn er bepaalde opleidingen waarbij er vrijwel altijd een goed toekomstperspectief is, omdat er altijd vraag naar blijft.

Deze opleidingen bieden momenteel de beste toekomstperspectieven
© Pixabay.com

Docentenopleiding

In principe is er altijd vraag naar docentenbanen. Er is momenteel een groot lerarentekort, maar ondanks dat zal in de toekomst ook altijd vraag zijn naar docenten. De reden hiervoor is vrij eenvoudig te verklaren. Onderwijs in Nederland is verplicht en er zullen altijd nieuwe kinderen worden geboren. En aangezien onderwijs een primaire behoefte is, zal er altijd gebruik van worden gemaakt. Ook als het bijvoorbeeld een stuk slechter gaat met het land. Het is namelijk geen luxebehoefte, want juist dat zijn de plekken waar als eerste de klappen vallen. Daarbij kun je denken aan de autohandel en dergelijke. Maar wil je zeker zijn van een leuke baan in de toekomst, dan is een docentenopleiding echt een aanrader. Let wel: voor het ene vak is meer vraag dan het andere, maar het gaat er natuurlijk ook om dat je een bepaald vak erg leuk vindt.

Tandheelkunde

Ook in de tandheelkunde hoef je niet te vrezen voor een slecht toekomstperspectief. Eigenlijk om eenzelfde reden als het geval is bij de docenten. Ook in slechte economische tijden zullen mensen problemen met hun tanden houden. Bovendien hechten de meeste mensen veel waarde aan de gezondheid van hun tanden. Om die reden is er dus ook altijd een positief toekomstperspectief in de tandheelkunde. Dit is overigens in het algemeen een goede methode om na te gaan of een baan toekomstperspectief heeft. Mocht het slecht gaan met het land; wat is dan het eerste waar mensen op gaan bezuinigen? Dat zijn voornamelijk de luxebehoeftes, dus daar is het toekomstperspectief dan ook aanzienlijk kleiner. Natuurlijk spelen andere factoren ook een imposante rol.

Opleidingen met toekomst
© Pixabay.com

Fiscaal recht

Nederland kent meer ondernemers dan ooit tevoren. Veel ZZP’ers hebben vragen over de belasting. Nederland kent namelijk een zeer ingewikkeld belastingstelsel met zeer veel regeltjes en uitzonderingen. Daarom is er veel vraag naar belastingadvies om complexe situaties op te lossen, of om ervoor te zorgen dat je als ondernemer veel voordeliger uit bent. Werk je in fiscaal recht? Dan verdien je doorgaans ook goed. Omdat je voor ondernemers met je adviezen veel geld kunt besparen, zijn de ondernemers ook bereid veel geld te betalen voor de adviezen. Iemand die fiscaal recht heeft gestudeerd, gaat over het algemeen een goed loon verdienen.

Overige banen

In dit artikel zijn voornamelijk universitaire opleidingen genoemd, maar ook in het middelbare beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs zijn veel opleidingen met een goed toekomstperspectief. Het gaat dan voornamelijk om de meer praktische beroepen waar veel vraag naar is.

0 reacties op “Deze opleidingen bieden momenteel de beste toekomstperspectieven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.