Burnout: zo kom je er weer bovenop


Een burn-out is een veelvoorkomend probleem in onze maatschappij. Veel mensen hebben er last van. Maar hoe kom je over een burn-out heen?

Burnout-zo-kom-je-er-weer-bovenop
© Pixabay.com

Tips om over je burnout heen te komen

Veel mensen die een burn-out hebben opgelopen nemen een coach in dienst. Dit is echter niet altijd nodig, aangezien er genoeg zaken zijn die je zelf kunt ondernemen om sneller van een burn-out af te komen. Lees hieronder enkele tips, zodat je snel van je burn-out af bent!

Tip 1: ga sporten

Men stelt niet voor niets dat een gezonde geest begint bij een gezond lichaam. Er is door wetenschappers al vaak aangetoond dat je fysieke gesteldheid en je mentale gesteldheid hand in hand met elkaar gaan. Daarom is het ook verstandig om te gaan sporten wanneer je last hebt van een burn-out. Probeer dit ook niet één keer te doen, maar maak er een routine van. Om er gemakkelijk een routine van te maken, is het van belang dat je een sport uitkiest die echt bij je past. Laat je niet verleiden door sociale druk, maar ga echt je passie achterna. Ook al vinden mensen die sport misschien saai of oubollig: het belangrijkste is dat jij er plezier in hebt. Ga je een sport beoefenen die je niet leuk vindt, maar je doet omdat het nu per se moet? Dan is de kans groot dat je binnen een korte periode weer gaat stoppen. En het is niet alleen van belang om van een burn-out te herstellen, maar de burn-out moet natuurlijk ook niet terugkomen. Met meer sporten is de kans groot dat je burn-out ook niet meer terugkomt. Probeer zo fit mogelijk te zijn en te blijven. Je kunt je ook eventueel laten motiveren door een coach. Dit hoeft niet per se een betaalde coach te zijn, maar kan ook een vriend van je zijn.

Burnout
© Pixabay.com

Tip 2: gezonde voeding

Door slecht eten kun je heel erg depressief worden. Veel mensen eten erg ongezond. Het is natuurlijk ook de makkelijkste manier om eten tot je te nemen. Zeker wanneer je weinig tijd hebt. Een magnetron-maaltijd is dan veel verleidelijker dan om eten te koken. Toch is het verstandig om altijd gezonde voeding tot je te nemen. Je lichaam gaat er echt beter van uitzien en ook mentaal zal je je een stuk fitter voelen. Als je bijvoorbeeld alleen woont en geen zin hebt om eten te koken, dan kun je er ook voor kiezen om voor meerdere dagen tegelijkertijd te koken. Je kunt dan eten bewaren en dan kun je andere dagen je eten in de magnetron stoppen. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je gemakkelijk en gezond kunt eten. Het is bovendien ook nog eens veel goedkoper dan een magnetronmaaltijd!

Tip 3: andere functie

Een burn-out heeft vaak te maken met het feit dat je een lastige functie op werk moet vervullen. Om die reden kan het ook verstandig zijn om een andere functie te vervullen. Een functie waarbij je veel meer rust hebt. Een functie die echt bij je past. Of een functie waarbij je eenvoudigweg minder kans hebt op overwerk, zodat je nog tijd overhoudt om te investeren in een hobby, die je op zijn beurt ook weer meer rust en afleiding brengt.

0 reacties op “Burnout: zo kom je er weer bovenop

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.