Auto kopen: zo maak je de juiste keuze


Wie een auto wil kopen gaat niet over één nacht ijs voordat je op zoek gaat naar het model dat bij je past. Verschillende criteria kunnen je hierbij een handje toesteken: de ideale grootte van de auto, het aantal zitplaatsen aan boord, waarvoor wordt de wagen gebruikt en welk model bij je behoeften aanleunt. Vaak zien de kopers door de bomen het bos niet meer. Deze gids geeft beknopt een paar parameters aan waarmee je rekening kunt houden bij aankoop van een wagen.

Auto kopen zo maak de juiste keuze
© Pexels.com

Denk aan het aantal mensen dat je moet vervoeren

Wanneer het voor persoonlijk gebruik bedoeld is, lijkt een kleine stadsauto of een compacte wagen de ideale oplossing te zijn. Wanneer je kinderen alle dagen aan boord hebt loont een minibus of stationwagen de moeite waard om te overwegen. Wanneer je op zoek bent naar een professionele wagen voor je werk, denk dan vooral aan de behoeften van je bedrijf.

Kies een auto in functie van je regelmatig gebruik

Als je een hoofdauto nodig hebt, kies dan voor een polyvalent krachtig model. Als je op zoek bent naar een tweede auto, zal je een keuze moeten maken in functie van het belangrijkste gebruik. Een terreinwagen om naar het platteland te gaan, een stationwagen om met je gezin in het weekend uitstapjes te maken of een kleine stadsauto voor secundair gebruik. Vergeet overigens niet om rekening te houden met het type weg waarop je auto elke dag rijdt. Voor het rijden op een snelweg of op moeilijke wegen heb je een SUV of terreinwagen nodig.

Nieuw of tweedehands?

Om een mooie auto te kopen gaat er niets boven dan nieuwe modellen die net de fabrieken hebben verlaten. Je zal de zekerheid hebben dat dat de door fabrikanten voorgestelde kenmerken in overeenstemming zijn met de realiteit. Bovendien profiteren de automodellen van de garanties van de autoleverancier en de nieuwste technologische vernieuwingen. Doe altijd de aankoop van een auto bij een vakspecialist. Die kan de nodige bijstand bieden om er achter te komen welk voertuig bij je behoefte past. Het biedt je ook een garantie voor de goede werking van de auto. Hou in het achterhoofd dat nieuwe auto’s niet noodzakelijk duurder zijn dan tweedehandsvoertuigen als je weet waar je ze in uitzonderlijke voorwaarden kan kopen.

Kies de juiste auto
© Pexels.com

Welke brandstof heeft je voorkeur?

Er wacht je een loodzware opdracht als je moet kiezen welke brandstof je voorkeur wegdraagt: benzine, diesel, hybride, elektrisch of LPG? De keuzemogelijkheden zijn groot. Weet dat als je duurzaam en groen denkt, auto’s met een benzinemotor perfect voor jou zijn. Dit type motor staat synoniem voor prestaties en gebruiksgemak. Het is zuiniger en milieuvriendelijk. Een wagen op benzine is een verstandige keuze als je minder dan 15.000 kilometer per jaar in de stad rijdt. Je kan ook kiezen voor LPG, hybride en elektrisch wanneer je je zorgen maakt over het milieu. Er zijn echter minder wagens met deze motorsystemen uitgerust. Iets duurder is de diesel die nog steeds brandstofbesparingen oplevert. Grote minpunt: het imago kreeg de jongste jaren een fikse knauw omwille van het vervuilend karakter. Momenteel bieden autofabrikanten dieselmotoren aan met met systemen voor verontreiniging beheer. Uit recent uitgevoerd onderzoek en de laatste cijfers zouden de nieuwste dieselmotoren minder schadelijke stoffen uitstoten die het milieu aantasten. Als je meer dan 15.000 kilometer jaarlijks aflegt, blijft diesel sowieso het meest geprezen alternatief.

0 reacties op “Auto kopen: zo maak je de juiste keuze

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.