Hoe financier je een auto?


Elke maand iets opzij zetten zodat je straks een andere auto kunt kopen als de oude stuk gaat, is het beste idee dat je kunt hebben. Maar soms gaat dat niet natuurlijk. Zul je net zien: houdt die auto ermee op net als de wasmachine ook stuk gaat.

Hoe financier je een auto
© Pixabay.com

Dan zijn er gelukkig nog meer manieren om een auto te financieren. De eerste is sparen, zoals hierboven omschreven. De tweede is via je werkgever een leaseauto rijden. De derde mogelijkheid is geld lenen voor auto, een Persoonlijke Lening bijvoorbeeld en een vierde mogelijkheid is private lease.

Auto van de zaak

Dat is eigenlijk ook auto financieren, want het kost best een hoop geld. Je krijgt die mooie auto wel ter beschikking van je werkgever, maar de belasting ziet de auto als inkomen en hij wordt dan ook als zodanig belast. Een percentage van de waarde van de auto wordt bij je loon opgeteld. Dat kan aardig oplopen.

Een auto financieren
© Pixabay.com

Privé

Private lease is ook een optie maar dan moet je wel goed opletten wat in de maandelijkse kosten is inbegrepen. Wat gebeurt er als de auto onderhoud nodig heeft of als er iets aan kapot gaat? Wie gaat dat betalen? Een lening voor een auto is wellicht iets overzichtelijker. Je betaalt een vast bedrag per maand als aflossing en je weet dat het onderhoud voor jezelf is. Duidelijk en helder. Een persoonlijke lening als autofinanciering is misschien nog iets beter. Een vast bedrag wordt maandelijks van je rekening geschreven gedurende een vastgestelde periode. Die periode dien je bij voorkeur korter te houden dan de tijd die je in die bepaalde auto wil rijden. Zo voorkom je dat je nog moet afbetalen als je de auto al lang niet meer in je bezit hebt. Je hebt nog net niet genoeg gespaard voor die droomauto die je in de showroom hebt zien staan. Een autolening om de rest te kunnen betalen is dan een prima mogelijkheid. In het geval van een persoonlijke lening bij de bank is de auto toch echt wel van jou. Hij staat immers op jouw naam. Bij private lease staat de auto op naam van leasebedrijf. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening stort de bank het bedrag in één keer op jouw bankrekening en kun je daarmee de auto betalen bij de dealer. Samen met de bank bepaal je de looptijd en de maandelijkse aflossing. Wel zo netjes en zeker.

0 reacties op “Hoe financier je een auto?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.