Hoe een rollup banner een effectief reclamemiddel kan zijn!


Wil je opvallen op een beurs, in het winkelcentrum of wil je juist in je winkel een bepaalde actie extra benadrukken? Een rollup banner is hierbij het ideale reclamemiddel! Het valt op en vestigt direct de aandacht op datgene waar jij of de specifieke actie voor staat. Een rollup banner kopen betekent even goed nadenken over het ontwerp. Want daarmee staat of valt het succes van de banner!

Hoe een rollup banner een effectief reclamemiddel kan zijn!
© Commons.wikimedia.org

Duidelijke boodschap

Een rollup banner bedrukken doe je niet zomaar. Een banner met een onduidelijke boodschap schiet zijn doel volledig voorbij! Bedenk dan ook goed wat de banner moet overbrengen. Gaat het puur om jouw bedrijf promoten op een beurs of benadruk je echt een aanbieding of een ander soort actie? Ook de kleurstelling is van groot belang. Een sombere display zal uiteraard weinig bekijkers trekken. Heldere kleuren en nog mooier: de herkenbare kleuren van je bedrijf, zal bijdragen aan de duidelijkheid én de aantrekkingskracht. Zorg voor mooie afbeeldingen én voor een eventuele korte, maar krachtige tekst. Mensen willen niet eerst vijf minuten moeten lezen om te zien waar het om gaat. Ze lopen langs en moeten in één oogopslag kunnen zien of het wel of niet interessant is.

Waar kan de rollup banner voor ingezet worden?

De rollup banner is, zoals al in voorgaande voorbeelden naar voren kwam, breder inzetbaar dan alleen maar in de winkel zelf. Een aantal ideeën zijn:

  • Op de beurs
  • In of voor de winkel
  • In het overdekte winkelcentrum, waarbij de banner de klanten naar je winkel lokt…
  • Specifieke promotie voor een product of aanbieding
  • Naamsbekendheid in het algemeen vergroten
  • Eventueel ook te gebruiken als menukaart, prijslijst etc. (dus extra informatie)
Rollup Banner
© Commons.wikimedia.org

Banners bestellen

Banners kan je simpel online bestellen. Je hebt de keuze uit meerdere formaten. Pas deze aan, aan de plek waar de rollup banner moet gaan staan. Op een grote beursvloer zal een kleine banner niet echt opvallen, terwijl je in de winkel waarschijnlijk niet zit te wachten op een levensgrote display. Een rolbanner kan met spoed zelfs al de volgende dag geleverd worden, maar uiteraard verdient de banner enige aandacht en is het raadzaam om op tijd met het ontwerp te beginnen!

0 reacties op “Hoe een rollup banner een effectief reclamemiddel kan zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.