Het meest verkochte interieur


Wie kent Ikea niet? Het eerste Ikea-filiaal in Nederland opende ruim veertig jaar geleden. Nu zijn er 13 winkels waar jaarlijks voor meer dan 1,2 miljard euro aan kasten, banken, lampen en bestek worden verkocht. Wereldwijd bedroeg de omzet meer dan 38 miljard euro, wat Ikea de grootste meubelverkoper ter wereld maakt. In de dik vierhonderd winkels, verdeeld over bijna vijftig landen, kwamen in een jaar tijd 957 miljoen bezoekers. 

Het meest verkochte interieur
© Robuustetafels.nl

Collectie
Een boekenkast van het populaire type Billy of een frame voor een tweepersoonsbed. De Klippan-bank en de Kallax-kast. Meubelen hoeven geen tientallen jaren mee te gaan. Mensen moeten hun interieur kunnen veranderen zonder dat het een forse aanslag op het budget betekent. Alle meubels worden in platte dozen zelf meegenomen. Thuis dient alles zelf gemonteerd te worden.

Effect
Het zelf in elkaar zetten heeft geleid tot het Ikea-effect. Veel mensen hebben een goed gevoel als het meubel in elkaar is gezet. Dit ondanks frustraties door onbegrijpelijke handleidingen, te weinig schroeven en een onhandige inbussleutel. Een ander effect is het bezoeken van de woonwinkel. Voor veel mensen is het een vrijetijdsbesteding geworden. Op zon- en feestdagen met het gezin naar de Ikea waardoor toegangswegen verstopt raken. Dit alles wordt ook bevestigd door de Ikea family lidmaatschap voor speciale kortingen, extra service en gratis koffie of thee.

Hoekbank
© Robuustetafels.nl

Duurzaam
Geen Ikea fan? Met duurzame meubels doe je tientallen jaren of zelfs je hele leven. De kinderen erven de eiken boekenkast, de servieskast en de lederen hoekbank. Omdat ze gemaakt zijn van onslijtbaar materiaal zoals eiken hout of kwaliteit leer. Duurzaam betekent in dit geval dat ze lang mee gaan. Het prijskaartje is dan natuurlijk wezenlijk anders ofschoon meubelwebsites vergelijken wel enig voordeel op kan leveren.

Veel meubels van Ikea zijn volledig recyclebaar. Door massa productie zijn de meubels uiterst betaalbaar. Kies je niet voor het typische Ikea interieur dan zijn er voldoende alternatieven. Meubelboulevards staan vol met winkels inclusief Ikea.

0 reacties op “Het meest verkochte interieur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.