Seksuele ontspanning: waarom het zo goed voor je lichaam is


Wanneer we ons gezonder willen voelen, gaan we gezonder eten en gooien we onze hele lifestyle om. Maar wist je dat (solo)seks ook enorm goed is voor je gezondheid? Er zijn namelijk erg veel voordelen verbonden aan seksuele ontspanning in de vorm van seks of masturbatie. In dit artikel leggen wij jou uit waarom seks zo goed voor je lichaam is en wat het effect van masturbatie is.

Seksuele ontspanning waarom het zo goed voor je lichaam is
© Pixabay.com

Het effect van masturbatie op jouw seksleven

Masturberen heeft een positief effect op jouw seksleven. Door zelf te experimenteren met masturbatie toys kun je zelf uitvinden wat je lekker vindt. Dit komt je seksleven ook ten goede. Als je seks hebt met jouw partner, dan kun je vertellen wat je wel en niet fijn vindt om de seks nog beter en fijner te maken. Bovendien kun je door middel van masturbatie uiteindelijk sneller een orgasme krijgen tijdens de seks, omdat je al goed weet hoe het voelt en wat je prettig vindt. Bovendien kan masturbatie ervoor zorgen dat je libido toeneemt en je dus vaker seks wilt hebben met jouw sekspartner.

Het effect van seks en masturbatie op jouw lichaam

Seks en masturbatie hebben enorm veel voordelen op jouw lichaam. Zo kun je er beter door slapen, want je maakt een stof aan die de diepe slaap bevordert. Vergeet dus slaappillen of slaap bevorderende drankjes. Je lichaam maakt endorfines aan waardoor je stress- en pijnlevel daalt en slapen een stuk makkelijker gaat.

Seksuele ontspanning
© Pixabay.com

Daarnaast is (solo)seks ook goed voor je hart, want de bloedsomloop wordt verbeterd en de hoeveelheid cholesterol verlaagt tevens ook. Dit verkleint de kans op hartaanvallen.

Andere voordelen van seks of zelfbevrediging zijn dat je er vrolijker van wordt door het vrijkomende geluk hormoon dopamine, je stressniveau omlaag gaat en dat de kans op borstkanker afneemt. Last van menstruatiepijnen? Ook dan kan seks of masturbatie een uitkomst zijn. Kortom, genoeg voordelen om te masturberen of om seks te hebben. Niet alleen voor de ontspanning, maar ook voor je gezondheid.

0 reacties op “Seksuele ontspanning: waarom het zo goed voor je lichaam is

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.