Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?


Als je op dit moment niet de beschikking hebt over een bepaald geldbedrag om een auto te kunnen financieren of een verbouwing te kunnen bekostigen, kan een lening afsluiten uitkomst bieden. Maar welke leenvorm is voor jouw situatie het meest geschikt? Dit is van een aantal zaken afhankelijk. Allereerst is het belangrijk om te weten dat geld lenen geld kost. Je betaalt immers rente over het geleende bedrag. De kredietverstrekker wilt nou eenmaal ook verdienen. Dat gezegd hebbende, wij delen de belangrijkste voordelen van een persoonlijke lening. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan verder om daar achter te komen.

© Pixabay.com

Wat is een persoonlijke lening?
Laten we beginnen bij het begin. Wat is een persoonlijke lening? En wat moet je weten voordat je een persoonlijke lening afsluit? Als je geld nodig hebt om iets te kunnen financieren, kun je daarvoor een krediet aanvragen. Misschien wil je een nieuwe auto kopen, je huis renoveren of gaan studeren ver weg van huis. Je spreekt bij een persoonlijke lening altijd een vaste looptijd af met de kredietverstrekker. Ook kies je zelf een looptijd van minimaal 12 en maximaal 180 maanden. Je kunt bij een persoonlijke lening geen afgeloste bedragen opnieuw opnemen. Als je dit wel graag wilt, kun je beter kijken naar een doorlopend krediet. Daartegenover staat wel een vast rentepercentage. Doordat de rente en looptijd van tevoren worden vastgesteld bij een persoonlijke lening, weet je dus exact wanneer de lening moet zijn afgelost en wat je maandbedrag wordt.

© Pixabay.com

Kredietverstrekkers vergelijken loont
Het loont altijd de moeite om kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Benieuwd bij welke kredietverstrekker je de goedkoopste persoonlijke lening kunt afsluiten? Je kunt dit gemakkelijk achterhalen door een onafhankelijke vergelijkingssite te raadplegen, zoals bijvoorbeeld Geld.nl. Zij geven de beste tips voor het afsluiten van een goedkope lening en vergelijken de beste kredietverstrekkers voor je. Zo kun je in één oogopslag zien welke kredietverstrekker het laagste rentetarief rekent, maar ook hun voorwaarden doornemen. Misschien vind je het wel erg belangrijk om boetevrij extra te kunnen aflossen. Dit kan per kredietverstrekker verschillen, dus lees daarom ook altijd de voorwaarden goed door voordat je een lening afsluit. Succes!

0 reacties op “Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.