Folie is onmisbaar in de verpakkingsbranche


Folie kennen we allemaal. Het doorzichtige kunststof op rol wat we gebruiken om levensmiddelen hygiënisch te bewaren. Een houder is wel gewenst want afscheuren aan de rol is lastig.

Folie is onmisbaar in de verpakkingsbranche
© Pixabay.com

Slangfolie
Buisfolie of slangfolie is een verpakkingsfolie met twee open uiteinden. Het wordt vooral gebruikt om lange voorwerpen te beschermen bij transport. De folie is er in talrijke formaten en wordt ook gebruikt voor het maken van verpakkingszakken op maat. Met een sealapparaat kunnen de open uiteinden dicht gemaakt worden.

Materiaal is polyetheen
Het materiaal is gemaakt van lagedichtheidpolyetheen, een kunststof gefabriceerd uit olie. Het is een taaie, sterke maar soepel materiaal dat waterafstotend is. Het wordt ook gebruikt voor het verpakken van voedsel. Hogedichtheidpolyetheen heeft een hardere kunststofstructuur en wordt vooral gebruikt als vuilniszakken of draagtassen.

Ideaal verpakkingsmateriaal
Folie wordt veel gebruikt als verpakkingsmateriaal. Naast buisfolie is er wikkelfolie bedoeld voor het veilig transporteren van goederen. De folie wordt gebruikt bij goederen op pellets. Door de goederen te omwikkelen worden de spullen verankerd waardoor ze niet kunnen verschuiven. Stretchfolie wordt ook gebruikt voor het tijdelijk beschermen van grote spullen zoals meubels, apparaten en dergelijke.

Folie is onmisbaar in de verpakkingsbranch
© Pixabay.com

Bubbels voor extra bescherming
Bubbelfolie of noppenfolie biedt de beste bescherming voor breekbare goederen. De folie met luchtkussentjes heeft een schok dempende werking. De folie is er ook in een aluminium variant. Deze wordt gebruikt indien isolatie een belangrijke rol speelt naast het beschermend verpakken. Voor het vervoer van glas en bij het transport van nieuwe auto’s wordt zelfklevend noppenfolie gebruikt. Het biedt een strakke bescherming van kwetsbare oppervlakten.

Door de corona is het online bestellen van spullen toegenomen. Fysieke winkels zijn gesloten of zijn slechts op afspraak toegankelijk. Ook supermarkt- en drogisterij spullen die we normaliter in de winkel kopen worden massaal online besteld. De vraag naar verpakkingsmateriaal is daardoor ook gegroeid. Het is dan belangrijk dat de bestelde goederen ongeschonden bij de klant wordt afgeleverd. Belangrijk is ook dat verpakking recyclebaar is. Folie kan bij het PMD-afval en karton in de blauwe kliko.

0 reacties op “Folie is onmisbaar in de verpakkingsbranche

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.