Ruzie, hoe lossen we het op?


Niemand vindt het leuk om in een twist met een ander persoon te zitten, maar soms is het toch onvermijdelijk en krijg je ruzie met een ander persoon. Hoe los je dit op? Lees snel verder.

Ruzie, hoe lossen we het op
© Pixabay.com

Tip 1: ga het conflict niet uit de weg

Conflict vermijdend gedrag kan bijdragen aan een hevige ruzie. Want juist door conflicten te vermijden, kan de frustratie steeds verder oplopen. En juist oplopende frustraties is iets wat een hevige vete kan bewerkstelligen. Mensen zijn in de regel geneigd om conflicten uit de weg te gaan. De reden hiervoor is dat een conflict veel geestelijke onrust kan veroorzaken. Maar je kunt het beste gelijk een situatie oplossen, dan dit uitstellen. Door transparant te zijn kunnen er veel conflicten worden voorkomen.

Tip 2: neem de eerste stap

Veel mensen vinden het moeilijk om de eerste stap te zetten bij het beslechten van een conflict. Dit komt omdat er vaak een ego in het spel is. Na een bepaalde periode zijn beide partijen vaak niet meer boos, maar komt het probleem dat niemand de eerste stap durft te nemen. Soms wordt het ook als zwak gezien om een eerste stap te nemen. Dit is echter helemaal niet zwak, maar juist aan te moedigen. Het laat zien dat je je ego niet in de weg laat zitten om een conflict te beslechten. Het is niet zwak, maar daarentegen een heel moedig besluit waardoor mensen onder de indruk raken. Bovendien is de kans ook groot dat je succesvoller zal zijn in het leven als je af en toe je ego op zij durft te zetten. Je staat dan meer open voor feedback en dat brengt je verder in deze wereld.

Ruzie oplossen
© Pixabay.com

Tip 3: ga iets leuks doen met die persoon

Heb je een conflict? Je kunt dan iets leuks gaan doen met die persoon om dit te bekoelen. Je kunt hem of haar bijvoorbeeld uitnodigen voor een mooie wandeling door het bos. Samen genieten van de prachtige natuur. Op die manier verdwijnt de agressie snel en leven jullie weer snel in harmonie met elkaar samen. Je kunt die persoon ook meenemen naar een pretpark. Een beetje uitblazen in de achtbaan kan een mens goed doen. Nadien kunnen jullie dan een lekkere suikerspin halen en die samen met elkaar delen. Op die manier denk je niet meer aan het conflict, maar alleen maar aan de leuke dingen. Onvrede zal plaatsmaken voor sensatie.

Tip 4: conflict met collega? Schakel een meerdere in

Heb je een conflict met een collega? Je kunt er dan voor kiezen om een meerdere in te schakelen. Deze kan de situatie vanuit een ander, objectief perspectief bekijken. Erg belangrijk natuurlijk, want hij of zij kan dan allebei jullie verhalen aanhoren. Vervolgens kan hij of zij een besluit nemen over het hoe het nu verder moet. Een conflict met een collega moet snel verholpen worden, omdat dit een persoon is waar je misschien wel afhankelijk van bent. Bovendien besteedt de gemiddelde persoon veel tijd met zijn collega.

0 reacties op “Ruzie, hoe lossen we het op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.