Is digitaal geld het nieuwe geld?


In deze tijd is het belangrijker dan ooit om te bedenken hoe je jouw (spaar)geld gaat beschermen. De geldpers van de ECB draait overuren met een steunprogramma van 750 miljard euro, wat gaat leiden tot inflatie. Ook in Amerika is de FED, de Amerikaanse centrale bank, zonder limiet geld aan het bijdrukken. Al lang voor de coronacrisis begon de afname van koopkracht van de euro en de dollar. Sinds 2000 is de koopkracht met meer dan 30 procent gedaald. Simpel gezegd kun je dus minder kopen van iedere euro die je op je rekening hebt staan. Alternatieve valuta, zoals goud en bitcoin, kunnen profiteren van deze geldontwaarding.

Is digitaal geld het nieuwe geld
© Pixabay.com

Waarom bitcoin (BTC) een goed alternatief is bij inflatie

Er zijn vele redenen waarom BTC een goede investering is, in dit artikel leggen we uit waarom digitaal geld de oplossing kan zijn bij inflatie. Het aantal bitcoins dat gemined kan worden, heeft een vaste bovengrens van 21 miljoen. Niet al deze bitcoins zijn al beschikbaar. Op dit moment zijn er 18 van de 21 miljoen bitcoins in omloop. Er is geen centrale bank die extra bitcoins kan uitgeven. Iedereen kan meedoen en bitcoin kopen, maar het protocol achter de digitale munt zorgt ervoor dat niemand de macht heeft en iedereen zich aan dezelfde regels kan houden. Dit systeem is zeer transparant. Als jij bijvoorbeeld 1 BTC koopt, heb je altijd 1 van de 21 miljoen munten in je bezit. Zodra de vraag hoger is dan het aanbod zorgt dit ervoor dat de prijs gaat stijgen.

Geld wordt al steeds meer digitaal

Geld zoals we dat kennen wordt al steeds meer digitaal en we gaan toe naar een volledig digitale toekomst. Zo kun je tegenwoordig betalen met je bankrekening door je telefoon langs het pinapparaat te halen en wordt contactloos betalen steeds meer gestimuleerd. Ook elders ter wereld is deze trend gaande. Zo test China hun Digital Currency Electronic Payment sinds begin 2020. Dit soort projecten zorgen ervoor dat cryptocurrency en cryptocurrency gerelateerde technologieën steeds een stapje dichter bij massale adoptie komen.

Is digitaal geld het nieuwe gel
© Pixabay.com

Hoe kun je bitcoin kopen?

Tegenwoordig is bitcoin kopen zeer eenvoudig. Je hebt een BTC wallet nodig en voldoende saldo om jouw deel te bemachtigen. In tegenstelling tot aandelen is het niet nodig om een hele munt te kopen, je kunt bijvoorbeeld ook 0,0005 bitcoins kopen. Eén BTC bestaat uit 100 miljoen satoshis (SATS). De wallet is een digitale portemonnee waarin je jouw digitale geld veilig kunt ontvangen en bewaren. De enige die hierbij kan ben jijzelf. Je kunt de digitale currency eenvoudig met afrekenen met iDEAL, Bancontact of SEPA. Tijdens het aankoopproces vul je in hoeveel BTC je wilt kopen en je krijgt de realtime koers te zien, zodat je precies weet wat de aankoop je kost.

Onmiddellijk aan de slag met cryptocurrency

Als je jouw bestelling plaatst met iDEAL ontvang je de bitcoins binnen enkele minuten in je wallet. Hierdoor kun je direct aan de slag met het investeren in cryptocurrency. Je kunt met de munten handelen op een exchange, maar deze ook gewoon in je wallet bewaren als investering. Bitcoins zou weleens een hele goede vervanging kunnen zijn van (een deel van) je spaargeld, want de rente staat haast op 0 terwijl de inflatie stijgt. Je geld wordt dus steeds minder waard als je het niet aan het werk zet!

0 reacties op “Is digitaal geld het nieuwe geld?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hallo, ik ben Hannelore

Mijn naam is Hannelore. Ik heet je van harte welkom op mijn blog. Hier kun je lezen wat mij zoal bezig houdt: kleine, dagdagelijkse beslommeringen, maar ook de grote dingen des levens. Ben je klaar om ideeën op te doen of je idee over bepaalde dingen te veranderen? Dan zul je nog veel plezier beleven aan deze blog.